Синдикалист избухна: Наслагва се мантра, че МВР влияе върху изборния процес

Политика
16:22 - 14 Август 2024
872
Синдикалист избухна: Наслагва се мантра, че МВР влияе върху изборния процес

Не бяхме на протестите, обясни Станимир Миланов, зам.-председател на Синдикат "Огнеборец", след като вчера полицаи излязоха пред НС, за да изразят недоволството си от безпрецедентния опит за употреба на МВР.

“През последните дни се наслагва една мантра, че МВР влияе върху изборния процес. Тя е грешна и неправилна. МВР е основен фактор за осигуряване на честни и прозрачни избори. Не може да приемем опитите за насаждане на такова мнение сред обществото - че сме неспособни да изпълним регламентираните си дейности“, избухна той.

“Нашите момчета са тръгнали в два часа през нощта за планината Славянка от София. След 30 часа работа се прибират и чуват само упреци в емисиите и изразяване на съмнения, че не сме си свършили правилно работата", изрази остро своето възмущение синдикалистът пред БНР.

"Обезпечаване на структурата с човешки ресурс и материално-технически. Това минава през по-висок бюджет за МВР през 2025 г. От първи януари екипите за пожарогасителна и спасителна дейност трябва да са минимум от трима служители. Затова трябва да се отпуснат допълнителни средства за назначаване на 202 щатни бройки", предупреди за задаващ се проблем синдикалният лидер.

Следващият министър трябва да може да продължи делото на настоящия - Калин Стоянов, посочва накрая той, ако все пак има смяна на вътрешния министър.