Синдикалист: Нямаме никакво съдействие по отношение на протеста в защита на Калин Стоянов

В МВР имаме нужда от спокойствие, при сегашния министър го има, твърди Илия Кузманов

Политика
08:52 - 13 Август 2024
1251
Синдикалист: Нямаме никакво съдействие по отношение на протеста в защита на Калин Стоянов

Стремим се към спокойствие в системата, а такова сега има. Атаката срещу министър Калин Стоянов е много груба, за съжаление политическа, коментира пред Би Ти Ви зам.-председателят на Синдиката на служителите в МВР Илия Кузманов.

"Нямаме никакво съдействие по отношение обявяването на протеста. Приели сме друг алгоритъм. Ние все пак сме граждани и имаме мнение по тези въпроси", каза той и допълни, че те много ясно са заявили, че подкрепят начина, по който се води министерството. Премиерът Главчев също бил наясно с това.

"Човешкият фактор в МВР е жестоко подценяван. Случвало се е да има министри които се изживяват като царе и заповедите към нас са като към поданици", разказа Кузманов, но не писка да посочи за кой говори.

"Мигрантската криза започна през 2012 г. От тогава МВР е подложено на страшно напрежение, с едни командировки, с тежки условия по границите, които бяха зверски. Поискахме да се увеличи щата, никой не го направи. Това се случи едва тази година", добави още той.
Според него политическото говорене минало граници. Рушал се имиджа на министерството по безобразен начин и ако цената на това рушение е министърът, не било състоятелно.

"Ние работим там, това е 14-ия министър (Калин Стоянов - бел. р.), те идват и си отиват, оставаме ние", възмутен е Кузманов.

По отношение за инцидента в Пловдив, в който дете уби баща си полицай, Кузманов каза, че липсват подробности и всеки коментар би бил спекулация, но трагедията със сигурност е огромна.
На въпроса има ли право Калин Стоянов да поиска в този случай оставката на шефа на пловдивската полиция, той каза, че има право, доколко е прав в момента не може да каже.