Синдикатът на таксиметровите шофьори на среща с Иван Гешев

Политика
13:00 - 10 Октомври 2022
1623
Синдикатът на таксиметровите шофьори на среща с Иван Гешев

Таксиметрови шофьор в София на спешна среща с главния прокурор. Те настояват за законови промени и безопасни условия на труд.

"Конкретният случай, който обсъдихме, той е последствие от много неща. Ние обсъдихме системния проблем, който предизвиква такива последствия и по какъв начин може да сме си взаимно полезни, за да ограничим и решим тези проблеми, за да няма смърт по пътя независимо дали е за български граждани, които работят като таксиметрови шофьори, или е за някои други български граждани. Колегите от градска прокуратура поеха ангажимент - ще направим възможното и невъзможното да има справедливост", заяви главният прокурор Иван Гешев.

"Ние от своя страна готвим закон за изменение и допълнение на закона за автомобилните превози в частта на нерегламентираните превози, един път завинаги да бъдат ликвидирани по аналог със закона за хазарта, както бяха ликвидирани нерегламентираните залози, така искаме това да се случи и с нерегламентираните превози, които ни тормозят. Можем да сме си полезни като нашите инициативи в законодателен аспект ги предоставим тук и те със своя капацитет ги обработят , за да може да се предвиждат нататък това е", допълни Кирил Ризов, почетен председател на "Съюз Такси", предаде БНТ.