СИНИ ЛЕГЕНДИ: Стари седесари и левскари изпратиха Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)

Политика
15:30 - 02 Юли 2021
8208
СИНИ ЛЕГЕНДИ: Стари седесари и левскари изпратиха Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)

Десетки близки и приятели се сбогуваха с Евгений Бакърджиев - бивш вицепремиер и екс министър на строителството в правителството на Иван Костов. Едно от знаковите лица на Съюза на демократичните сили почина във вторник в болница ИСУЛ след стомашна операция. Месеци по-рано е прекарал тежко и коронавирус. В столичния храм "Свети Седмочисленици" се събраха знакови лица от СДС и от футболния "Левски", с които Бакърджиев бе свързан.

На поклонението дойдоха президентът (1997-2002) Петър Стоянов, бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, лидерът на СДС Румен Христов, зам.-министърът на МВР Явор Хайтов, бившите сини депутати Йордан Нехризов и Стоян Райчевски, екс председателят на Столичния общински съвет Антоан Николов, социологът Юлий Павлов и др.

Евгений Бакърджиев беше заклет левскар и с него се простиха адвокатът и бивш собственик на "Левски" Тодор Батков, футболистът Станимир Ангелов-Пелето, както и един от босовете на любимия клуб на Бакърджиев - "Левски" - Константин Баждеков.
 

Евгений Бакърджиев беше председател на СДС-София, ръководил е предизборните кампании на Стефан Софиянски за столичен кмет и на Петър Стоянов за президент. Той бе и основна фигура при разрушаването на мавзолея на Георги Димитров в София през 1999 г. В края на 1999 г. премиерът Иван Костов го отстранява от правителството, а две години по-късно е изключен от СДС и основава нова партия - Български демократичен съюз "Радикали".

В последните години публичните изяви на Бакърджиев бяха свързани със събития на футболния клуб "Левски", като член на клуба "Сини сърца".

Очаквайте още подробности!