Синоптиците: След 20 дни ни чака сняг

Днес дъждът спира, сутринта започва с мъгли

Новини
07:46 - 15 Ноември 2019
4014
Синоптиците: След 20 дни ни чака сняг

Днес преди обяд ще има облаци и мъгла, но следобед температурите ще скочат до 16-21 градуса. Дъждът спира, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев.

Сняг вече има в планините, там има вече тънка покривка,а по високите части е заледено. Метеорологът предупреди, че до 20-ина дни в София температурите може да паднат до 0 и да завали сняг.

Иначе днес ни чака предимно слънчево време, но в равнинната част на страната очакваме мъгли - на повече места и все по-трайни.

"През преходните сезони най-голямата опасност в планините са ниските температури, заледяванията, които могат да се получат, както и голямата динамика на атмосферната циркулация", добави метеорологът.

В Северна Италия, над Алпите отново ще паднат значителни валежи - над 50 л/кв. м Времето там остава  изключително динамично и опасно. В Алпите ще вали и сняг. При нас на Балканите температурите са много по-високи от обичайните за периода", обясни Стоев.

  • "Нормално е през септември да не вали, но октомври и ноември действително сушата повече се задълбочи. Но ще започнат скоро периоди с повече валежи. До края на следващата седмица обилни валежи не се прогнозират. През началото на следващата седмица ще има леки превалявания на места и температурите леко ще паднат. След около 20-ина дни можем да говорим за температури, близки до обичайните", обясни той.