Сираков: Дано Божков си държи на думата и опрости милионите

Не виждам начин въпросът с него да се реши юридически, коментира мажоритарният собственик на Левски

Спорт
12:07 - 10 Април 2024
2364
Сираков: Дано Божков си държи на думата и опрости милионите

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира задълженията към бившия бос на „сините“ Васил Божков. По думите му този въпрос чисто юридически е нерешим.

„Не виждам начин да се реши въпроса с Васил Божков, разчитам на думата му, че няма да си ги поиска. Големият проблем е, че те стоят във финансовия баланс.

Истината е, че не съм се виждал с Васил от много години, чувал съм го по телефона, сега не съм го и чувал. Ще инициираме разговор, много е сложен правно този казус, ще трябва много сериозно да се обмисли, ще направим опит, не знам колко са точно задълженията, мисля, че са 16-17 милиона с натрупаните лихви.

Сигурен съм, че господин Божков няма да си поиска, въпросът е да се изчистят“, каза Сираков.

„Ние няма смисъл да дъвчем тази тема с Васил Божков, защото нито ние можем да го решим този въпрос, а имам и съмнения от правна гледна точка дали и Васил може да го реши“, добави той, след което членът на УС Борислав Георгиев обобщи:

„Има спорни, има и безспорни задължения. С Васил Божков има и спорни. Решаваме безспорните задължения към НАП и Общината, които са изискуеми. Спонсор не идва, защото такава е ситуацията в България“.