Системни заплахи с убийство и насъскване на кучета срещу фелдшер от Хисаря

Извършителят Тодор Тодоров е обявен за общодържавно издирване

Общество
12:15 - 30 Септември 2024
788
Системни заплахи с убийство и насъскване на кучета срещу фелдшер от Хисаря

Нов случай на агресия срещу лекари от Спешна помощ. Този път става дума за системни заплахи за убийство и умишлено насъскване на кучета срещу фелдшер от Спешния център в Хисаря.

Извършителят е установен и предаден на съд, но до момента не може да бъде открит, за да му бъде връчена призовката за съда. Той е обявен за общодържавно издирване.

Заплахите и тормозът срещу лекарите са от години. Но заканите с убийство са насочени главно към фелдшера Георги Батакчиев.

„Лицето се казва Тодор Тодоров. Повече от две години този човек злоупотребяваше със сигналите към 112. Ходил съм повече от 50 пъти у тях и никога не имало основателна причина. Беше решил, че ще си упражнява агресията върху мен. Винаги е бил пиян. Заплашвал ме е многократно, че жив няма да изляза. Имаше две лоши кучета. Винаги сме ходили с полиция. По няколко пъти на ден е викал полиция, пожарна и Бърза помощ. Преди две години пуснахме жалба, но държавната машина чак сега се задейства”, каза Батакчиев.

„Мъжът имаше колекция от хладни оръжия. Злоупотребяваше с възрастта на майка си. Докато я преглеждах и ѝ правех кардиограма, не знаех какво става зад гърба ми. Водачите на линейките влизаха вътре с мен”, разказва още фелдшерът. Думите му потвърждава и шофьорът Петко Колев.

Д-р Росица Минчева също казва, че е била обект на агресия.

„Това беше преди доста години. Всеки от нас е имал такива случаи в практиката си. Никой медик не трябва да отива на работа със страх”, казва д-р Минчева.