Сити на финал след бой над Юнайтед

Гражданите ще спорят с Тотнъм за Купата на Лигата

Спорт
11:14 - 07 Януари 2021
1127
Сити на финал след бой над Юнайтед

Манчестър Сити спечели с 2:0 дербито от 1/2-финалите за Купата на Лигата срещу Манчестър Юнайтед.

Головете за „гражданите“ вкараха Джон Стоунс и Фернандиньо след почивката. С успеха воденият от Хосеп Гуардиола тим си осигури четвърти пореден финал в турнира, където ще се изправи срещу Тотнъм. Лондончани победиха Брентфорд в другия полуфинален сблъсък.

Първата добра ситуация за гол в мача се откри пред Бруно Фернандеш в 9-ата минута. Португалецът получи на границата на наказателното поле и стреля. Вратарят на Сити Зак Стефен обаче успя да спаси.

Четири минути по-късно Кевин Де Бройне също стреля опасно, но топката се отби от странични стълб.

В 34-тата минута Антонио Марсила комбинира със Скот Мактоминей, чийто удар не бе точен.

В края на първата част Рияд Марез отправи опасен удар, който също не намери целта. Така двата отбора оставиха развръзката за вторите 45 минути.

Пет минути след началото на втората част Джон Стоунс порази мрежата на Дийн Хендерсън. Той засече центриране от пряк свободен удар за 1:0. Топката бе центрирана на далечната греда, където се измъкна от опеката на Люк Шоу.


В 62-рата минута Ман Сити организира опасна котнраатака, която Рияд Марез завърши. Блестящо в ситуацията се намеси стражът на „червените дяволи“, който спаси мрежата си.

Секунди по-късно Хари Магуайър стреля с глава, но неточно. В 72-рата минута пропуск от добра стрелкова позиция направи Бруно Фернандеш след подаване на Пол Погба.

Така се стигна до 83-тата минута, когаот Фернандиньо сложи точка на спора. Топката не бе добре изчистена след изпълнение на ъглов удар. Тя попадна в краката на бразилеца, който без да се бави я прати в мрежата на Хендерсън за 2:0.