Сити не остави шанс на Брайтън и взе своето

Спорт
21:49 - 23 Октомври 2021
1471
Сити не остави шанс на Брайтън и взе своето

Манчестър Сити не се затрудни при гостуването си на Брайтън и победи "чайките" с 4:1. С успеха тимът на Пеп Гуардиола събра 20 точки на втората позиция във временното класиране, докато Брайтън остава четвърти с 15. Лидер е Челси с 22. Ливърпул е на третата позиция с 18 точки и предстоящ мач с Манчестър Юнайтед, който е шести с 14.

Манчестър Сити започна по-агресивно двубоя, търсейки ранно попадение. В 11-ата минута Жезус центрира в наказателното поле, получи се рикошет, а защитник на Брайтън изчисти току пред голлинията.

Две минути след това Манчестър Сити все пак успя да поведе в резултата, въпреки претенциите на Брайтън. Те бяха затова, че Жезус отскочи за топката преди Роберт Санчес да стигне до нея, а след това Илкай Гюндоган я прати в опразнената врата. Все пак попадението на "гражданите" бе потвърдено от ВАР.

В 28-ата минута Сити удвои аванса си. Безпощадна контратака на "гражданите" завърши с подаване на Джак Грийлиш към Фил Фодън, който с мощен изстрел реализира за 0:2.

Само три минути по-късно гостите вече водиха с три гола. Роберт Санчес отби изстреляната от Джак Грийлиш топка, но тя стигна до Габриел Жезус, който стреля силно, получи се рикошет във Фил Фодън и в крайна сметка попадението бе записано на името на Фодън.

След като си осигури добра преднина още през първата част тимът на Пеп Гуардиола започна по-лежерно второто полувреме, но и това не помогна на Брайтън да сътвори опасност за Едерсон.

Бразилският страж на Сити трябваше да се намеси в 62-ата минута, когато въпреки хубавия опит на Леандро Тросар да порази вратата му, резултатът не бе променен. В следващите минути Брайтън стигна до няколко поредни корнера, но без нищо опасно.

В 80-ата минута Едерсон влезе в краката на Енок Мепу, което доведе до дузпа за "чайките". Алексис Макалистър застана зад топката, Едерсон успя да докосне топката, но не и да предотврати гола във вратата си.

В 89-ата минута Фил Фодън бе близо до това да отбележи хеттрик, но Роберт Санчес се намеси убедително. В добавеното време на срещата Рияд Марез бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара четвъртото попадение за Сити, след като се появи в игра в 87-ата минута.