Сити вгорчи рождения ден на Гуардиола, подаръкът го получи Ливърпул

Автогол на Фернандиньо в последната минута донесе точката за Кристъл Палас на "Етихад"

Спорт
19:53 - 18 Януари 2020
1798
Сити вгорчи рождения ден на Гуардиола, подаръкът го получи Ливърпул

Празникът за 49-ия рожден ден на Хосеп Гуардиола бе помрачен, след като неговият Манчестър Сити за пореден път стъпи на криво във Висшата лига. Гражданите, след като губеха с 0:1 от Кристъл Палас след гол на Дженк Тосун в 39-ата, намериха сили да направят пълен обрат чрез Серхио Агуеро в рамките на пет минути – между 82-ата и 87-ата минута.

Но автогол на Фернандиньо в 90-ата донесе точката за лондонския тим при визитата на „Етихад”.

Така, Манчестър Сити може да увеличи още повече изоставането си от Ливърпул, след като има 48 точки, а мърсисайдци на върха спокойно са с 61 пункта, а също така и два мача по-малко. Кристъл Палас пък се изкачи до деветото място и вече е с 30 точки.

Арсенал завърши наравно 1:1 с Шефийлд Юнайтед в друг двубой от 23-и кръг на Висшата лига. "Топчиите" имаха голово предимство до 83-тата минута, когато Джон Флек развали празника им и възстанови равенството, което до края на срещата остана непроменено.

Лондончани стигнаха до аванса в последната минута преди почивката. Центриране на Сака отляво рикошира в крака на бранител, след което се озова на пътя на Мартинели. Бразилецът засече от въздуха, пращайки топката в опразнената врата.

Артилеристите за шести път от началото на сезона не успяват да задържат аванса си до последния съдийски сигнал.