Скалата : Изкарах коронавируса, носете маски!

Според актьора предпазните мерки не трябва да се политизират

Актуални новини
16:30 - 03 Септември 2020
6585
Скалата: Изкарах коронавируса, носете маски!

Бившият професионален кечист Дуейн Джонсън - Скалата, преквалифицирал се в най-високоплатения холивудски актьор, съобщи в профила си в инстаграм, че той, съпругата му и двете им малки дъщери са се възстановили от COVID-19, след като са дали положителни проби за коронавируса.

"Съпругата ми Лорън, двете ми дъщери и аз дадохме положителни тестове за COVID-19. Мога да ви кажа, че това беше едно от най-трудните неща, които преживяхме като семейство", каза Джонсън.

Във видеото той допълва, че със семейството му са се заразили преди около 2,5 седмици от "близки семейни приятели".

Актьорът споделя още, че както неговото семейство, така и приятелите им, от които са "прихванали" вируса, са били "изключително дисциплинирани" в спазването на мерките, целящи избягването на заразата.

Скалата отбелязва, че двете му малки дъщери са имали само леки симптоми на заболяването, като "възпалено гърло през първите дни", докато при него и съпругата му болестта е протекла по-тежко.

"Сега обаче съм щастлив да споделя с вас, че със семейството ми сме добре и сме здрави, Слава Богу", споделя Джонсън. 

Актьорът не пропусна да отправи призив към хората да носят маски, за да се ограничи разпространението на вируса, да поддържат имунната си система, да бъдат позитивни. 

"Озадачава ме как някои хора, в това число и политици, превръщат идеята за носене на маски в политически въпрос. В действителност това е правилното нещо и ние имаме отговорността да го спазваме", казва актьорът.