Скандал: Болният от COVID-19 депутат Пилето спипан на пазар във Варна без маска

Политика
13:35 - 27 Октомври 2020
9116
Скандал: Болният от COVID-19 депутат Пилето спипан на пазар във Варна без маска

Депутатът от БСП Иван Иванов, който вчера сам обяви, че е дал положителна проба за коронавируса, бе спипан от свои съпартийци минути преди 13,00 часа днес да се разхожда необезпокоявано на пазар във Варна, алармираха източниците на Lupa.bg. За неспазената карантина е уведомен и оператор от спешния телефон 112, и местното полицейско управление. Предстои да се уточни дали РЗИ вече официално е поставила Иванов по прякор Пилето в задължителна домашна изолация. 

Потресаващият детайл в разказа на очевидците е, че той си е позволил да обходи пазара в ж.к. "Чайка" без маска, след което се е качил в личния си автомобил с варненска регистрация. Беемвето с номер 8282 е отпрашило в неизвестна посока. 

Местните социалисти обаче твърдят, че заболяването на народния избраник може да не е истинско и той изобщо да не е заразен с вируса и да не е правил тест. Според тях не е изключено Иванов да се укрива от спецпрокуратурата, която бе сезирана миналата седмица заради побой, нанесен на негов съпартиец в Долни Чифлик. Валентин Вълчев е със средна телесна повреда след кьотек в централата на БСП в общината, а обвинението срещу Пилето е, че той го е поръчал заради спор кой да бъде легитимният лидер на комсомолската организация там. "Може би се укрива, въпреки че и на колегите си депутати споделил преди дни, че не се чувствал добре", казват възмутените бесепари.

Глобата за нарушена карантина е 5000 лева при първи гаф и 10 000 при втори.