Скандал! Босът на Марица дал рушвет на шеф от Изпълкома на БФС

Бизнесменът Христов Христов хвърли бомба с разкрития за корупция във футболния съюз

У нас
13:00 - 29 Юни 2020
1892
Скандал! Босът на Марица дал рушвет на шеф от Изпълкома на БФС

Босът на Марица (Пловдив) Христо Христов хвърли бомба с разкритие за корупция във футболния съюз. Бизнесменът, който има мераци да става шеф на БФС, твърди, че преди две години е дал рушвет лично на човек от Изпълкома, с цел да се манипулира мач на неговия отбор.

"Когато бяхме част от "Б" група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да минипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на Конгреса на БФС. Това е много важно. Не се страхувам. Дадох му пари в брой, за да се манипулира. Пари се дават, за да се манипулира мача", заяви Христов пред медиите.

Христов засега не споделя конкретно име и цифри, но обеща, че ще го направи на предстоящия на 11 декември редовен Конгрес, когато трябва да се избере новият футболен началник.

"Ще ви кажа всичко на Конгреса. Готов съм да понеса отговорност. Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че няма никаква логика. Аз лично съм дал пари в брой. Приеха ги на 200 процента. Сумата беше дребна", каза още босът на Марица.