Скандал: Депутат обижда общинар на "мръсно копеле"

Актуални новини
14:45 - 29 Декември 2019
4786
Скандал: Депутат обижда общинар на "мръсно копеле"

Прясно положилият клетва едва преди месец и половина депутат от ВМРО Стоян Божинов се изложи със зверски махленски скандал в местния парламент на Петрич, където доскоро бе общинар.

На редовно заседание на съвета преди дни Божинов си позволил грубо да обижда и клевети свой екс колега - съветник, от ГЕРБ, оплака се представителят на управляващото мнозинство в града Светослав Шарков пред местните медии.

Журналистите от "Струма" публикуваха и скандални аудиозаписи, от които се чува как Божинов нарича общинаря "боклук" и "мръсно копеле" пред пълната зала в Петрич. Наложило се председателят на съвета Георги Тренчев да му отнеме думата и да му припомни, че не е допустимо да обижда по този начин, още повече, че двамата с Шарков до вчера са работили заедно. 

"С непознато досега самочувствие Стоян Божинов демонстрира поведение, което един народен представител не би следвало да има, а обществото не трябва да търпи и толерира. Още повече, че именно Божинов като съветник и политически лидер винаги е говорил за морал и принципи. Това ли са неговите?", питат потресени общинари. А Шарков се кани да съди новия депутат за обидите. 

Божинов положи клетва като народен избраник на 15 ноември на мястото на избрания за кмет на Сандански тогавашен депутат Атанас Стоянов. Името му обаче стана известно още преди години, когато бе разкрито, че е продал фирма с баснословни задължения към хазната в размер на близо половин милион лева. През април 2012 г., НАП е издала на фирмата ревизионен акт за 489 254,07 лв. за отказано право за приспадане на данъчен кредит по фактури. Новият собственик оспорва в съда ревизионния акт на НАП, но той е окончателно потвърден от ВАС с решение от 2017 г. Новият собственик на фирмата Въчко Въчков има общо 3,6 милиона лв. задължения и запор и към днешна дата. 

Чуйте сами и звуковите файлове от скандалното му поведение: