Скандал: Фалшиво писмо пуснато от ДПС до п осланиците на ЕС и НАТО у нас

Някой го е направил от мое име, 7-8 души имаха достъп до мейла ми, коментира зам.-председателят Станислав Анастасов

Политика
20:26 - 08 Юли 2024
4551
Скандал: Фалшиво писмо пуснато от ДПС до посланиците на ЕС и НАТО у нас

Странен случай с писмо от името на ръководството на ДПС до посланиците у нас на държавите от ЕС и НАТО предизвика скандал. Фалшиво е, обяви зам.-председателят Станислав Анастасов, от чието име е било отправено посланието.

Във въпросното писмо, подписано от Анастасов, на дипломатите се обяснява защо се е разцепил вотът на ДПС при гласуването на правителството с мандата на ГЕРБ. Тогава 30 депутати, наречени от председателя Делян Пеевски евроатлантици, подкрепиха Росен Желязков за премиер с обяснението, че на страната е нужно стабилно правителство, което да следва общата политика на партньорите от  ЕС и НАТО.  Други 17 депутати, сред които вторият председател Джевдет Чакъров, последваха указанията на почетния лидер Ахмед Доган да не се подкрепя кабинет, тъй като преговори с ДПС за коалиция не са били водени.

Според текста, получен от дипломатите, Доган е направил това, тъй като защитава политиката на Русия и е в близък контакт с посланичката на Москва у нас Елеонора Митрофанова. Затова в писмото се прави заключението, че подобен акт от страна  е "хибридна атака срещу ДПС и демокрацията у нас".

"Това е абослютна глупост, не съм писал, нито изпращал нищо подобно", категоричен бе Станислав Атанасов. И това е проследимо - всичките ми писма са с подпис, а това няма, добави той.

7-8 души имаха допуск до този мейл, вече сме сменили паролата, каза още зам.-председателят на движението. И посочи, че сред тези 7-8 души е един от лидерите на младежката структура, който в момента е особено активен във фейсбук групите,

"За съжаление работехме с доверие с колегите", коментира още Аатанасов. И отново подчерта, че "всеки може от тези 7-8 души да прикачи всичко и да прати всичко".

Е, това вече е типична хибридна атака, за каквото се говори във въпросното писмо, заключи Анастасов.

Ще  обсъдим как да уведомим посланици, че е станала злопуотреба с имейла на ДПС.

"Нито съм писал, нито съм пращал, няма подпис на това, което излезе по медииите", обобщи той.