СКАНДАЛ: Ива Митева получава 2 бона бонус за нищо

Нито веднъж ексшефката на парламента не се е качила на трибуната да председателства, разкри отцепникът Светлин Стоянов

Куриози
12:55 - 13 Юли 2022
9122
СКАНДАЛ: Ива Митева получава 2 бона бонус за нищо

Зам.-председателката на Народното събрание от Има такъв народ Ива Митева получава 2350 лева бонус всеки месец, без да е свършила работата, за която го взима, нито веднъж. Това разкри пред Lupa.bg отцепникът от групата на Тошко Йорданов Светлин Стоянов.

Независимият депутат е поискал официална справка за броя пъти, в които Митева е трябвало да председателства заседание на парламента. Оказало се обаче, че и без документ, всички, следящи прилагането на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, били наясно, че отговорът е ясен: "Нито веднъж".

Оказва се, че юристката, която бе шефка на законодателния орган по време на кратките му 45-и и 46-и състави, в настоящия не просто не е председателствала, но и не се е появявала на трибуната редом до сегашния депутат номер 1 Мирослав Иванов или предишния - Никола Минчев.

Така тя е усложнила и удвоила работата на колегите си и е оставила и Кристиан Вигенин, и Муккадес Налбант, и ген.Атанас Атанасов, и Росица Кирова сами да се пържат и да натоварват гласните си струни при заседанията, някои от които - продължили посред нощ.

Въпреки че не изпълнява вменените й функции обаче Митева продължава всеки месец чинно да си получава възнаграждението от 45% повече от редовия депутат. Пред медията ни Светлин Стоянов лаконично коментира казуса:

"За нас, отцепилите се от ИТН, говори, че сме чакали постове от Слави Трифонов и не сме ги получили. Говори за морал, за загърбване на егото... Вижда се самата тя колко държи на това".

Люспите от ИТН многократно бяха подложени на атаки от Митева, Йорданов и Станислав Балабанов за това, че трябвало да напуснат изобщо НС, а не да стоят в него като независими избраници. В същото време обаче всеки от тях загуби по около 1500 лева месечно, тъй като нямат право да участват в съставите на постоянните комисии - също даващи бонус към основната депутатска заплата.