Скандал: Иван Добчев скъса абсолютно всички кандидат-студенти за режисура в НАТФИЗ

Нито един от 6-имата желаещи да учат специалността, не е одобрен от режисьора и творческата му половинка Маргарита Младенова

Новини
21:49 - 07 Септември 2023
23079
Скандал: Иван Добчев скъса абсолютно всички кандидат-студенти за режисура в НАТФИЗ

Кандидат-студентите за театрална режисура получиха студен душ на 7 септември. Списъкът след края на деня бе достоен за стена на плача – при едва шестима кандидати, театралният дует Иван Добчев - Маргарита Младенова написа двойки от горе до долу, научи Lupa.bg. На практика кандидатите стигнаха едва до втори кръг, а трети така и не се състоя.

Скъсаните младежи коментираха, че проф. Иван Добчев бил сякаш по-благосклонен по време на втория кръг, но проф. Маргарита Младенова решила да демонстрира своята елитарност, като покаже, че няма нито един достоен кандидат през 2023 г.

Кандидат-студентите трябваше да представят три текста: монолог от пиеса, откъс от проза и стихотворение. След края на изпита пред входа на НАТФИЗ отрязаните кандидати коментираха, че това е било замислено от самото начало - да бъдат скъсани абсолютно всички. Така те просто участвали в миманса на пиеската „Приемен изпит“.

Абсолютно всички кандидатстващи за специалността "Режисура" в НАТФИЗ, са скъсани от изпитващите Иван Добчев и Маргарита Младенова, става ясно от изнесените днес резултати

Добчев и Младенова по същия тертип направиха нулев прием за режисура и през 2019 г. И тогава разплакаха всички кандидати, без изключения. На практика режисьорският тандем с претенции за елитарност е решил да закрие специалността „Режисура за драматичен театър“, без това да се обявява от висшето училище. Дали това не е заговор срещу ректора, който се опитва да провежда всяка година кампания за популяризиране на по-малко търсените специалности, питат се театрали.

Иван Добчев взриви публичното пространство, когато се подигра на успеха на Мария Бакалова в Холивуд – той я бил подготвил за висотите на театъра, а тя се „слагала“ на публиката и мъжете, заяви интелектулеца в свое скандално интервю. Тогава и други гласове от миналото напомниха, че Добчев замерял с пепелници актьорите, когато не постигали съвършенството на неговия замисъл.