Скандал! Кандидат-кмет на ВМРО мами пострадали при катастрофи

Изгоненият от БСП Лъчезар Крумов обещавал да уреди обезщетения на участници в ПТП-та

Топ
10:20 - 27 Септември 2019
7417
Скандал! Кандидат-кмет на ВМРО мами пострадали при катастрофи

Общински съветник и кандидат за кмет на Гулянци от ВМРО мами близки на пострадали в катастрофи, че е адвокат и може да води делата им за обезщетения. Това алармираха хора, попаднали в схемите на 23-годишния Лъчезар Крумов, съобщава TrafficNews.

Сред доверилите се на мнимия адвокат е Стефан Синапов от село Милковица, община Гулянци. Преди близо година жената, с която живеел на семейни начала, загива в катастрофа. 34-годишната Мария била бременна в четвъртия месец, оставила 4 деца сираци.

Фаталният инцидент се случва на 27 октомври 2018 г., когато Стефан, Мария и техният шеф Виолин отиват в съседното село Долни Вит, за да товарят бали.

Миниванът, с който пътували бил спрян близо до пропаст. Жената се качила сама, но колата внезапно потеглила и паднала в 40-метрова урва. Мария издъхнала на място. 

Няколко дни след катастрофата Лъчезар Крумов намира съкрушения Стефан и му предлага помощ да си вземе обезщетенията, които му се полагат след смъртта на Мария. Представя му се като адвокат, слиза от черно ауди. „Взе ми личната му карта и вече една година по-късно още е в него”, разказа 56-годишният Стефан Синапов.

Когато попитал какво става с делата, Крумов започнал да му дава по 10 лева на ден, „докато нещата се оправят”.

Сагата продължава вече година, а наскоро бил даден ход на делото за катастрофата. Роднините на Мария също смятат, че Лъчезар Крумов е адвокат, затова му се доверили, обяснява сестрата на загиналата жена-Адриана.

Оказва се, че Стефан не е единственият, който дава личната си карта на представящия се за сътрудник на адвокатска кантора Лъчезар Крумов.

„Схемата действа по следния начин. Въпросният господин се обажда на пострадало лице или негов близък с думите, че е  адвокат в определена кантора. След това иска среща с потърпевшия или с негови близки, за да уточнят документите. Представя се отново за адвокат. Показва визитка.

След което омайва хората да му направят пълномощно, с което той да може да движи съответните документи и да представлява хората пред съответните институции. В момента в който по застраховката преведе определена сума, която трябва да се даде на хората, той дава много малка част от нея. Останалото прибира за себе си,  колкото че са взели някакви пари“, разказва мъж, пожелал да бъде наричан Петър.

Репортер се обади по телефона на мнимия адвокат Крумов, представяйки се за близък на пострадали в катастрофа.

В разговора Лъчезар се похвали, че знае и получава информация за всички пътни произшествия не само в Плевенско, но и в страната. И се нагърби като адвокат с конкретния случай.

Когато екипът ни обаче се срещна с Крумов, той категорично отрече да се е представял за адвокат или адвокатски сътрудник. Просто помагал на приятели адвокати и на потърпевши, които познавал.

Междувременно от двете столични кантори, от чието име Крумов предлагал адвокатски услуги, отрекоха да имат отношения с него.

Източници обаче твърдят, че Лъчезар не само взима комисионни за набиране на клиенти, но и процент от получените от застрахователя обезщетения.

Казусът с тази порочна практика коментира пред екипа ни един от най-известните столични адвокати Димитър Марковски.

„Лъчезар Крумов няма право да получава такава информация и да набира  клиенти на адвокати, нито да взима личните им данни без да има договорни отношения с тях. Той няма право и да задържа лични документи. Ако наречем нещата с истинските им имена, това е престъпление”, категоричен е адвокат Марковски.

Според него към подобни посредници, които обикалят близки на жертви и пострадали в пътни инциденти, прибягват негови колеги, които имат проблем с набирането на клиенти.

Лъчезар Крумов обаче невъзмутимо твърди, че помага на хората в качеството си на общински съветник. Не искал да става адвокат, в момента завършвал висше образование, специалност “политически науки“.

Крумов нашумя през 2016 г.като най-младия общински съветник в страната. Младежът попадна в Общинския съвет в Гулянци с листата на БСП, издигна се до шеф на младежката областна организация на социалистите в Плевен, но впоследствие беше отлъчен от съпартийците.

Лъчезар демонстрира завидно финансово състояние, което не съответства на заплатата му от 430 лева като общински съветник. Справка показва, че няма други доходи по трудови и граждански договори. Той обаче притежава два етажа от голяма търговска сграда в село Милковица, както и къща. Баща му пък има три апартамента в Слънчев бряг.

Сега Крумов е в предизборна треска като кандидат за кмет от ВМРО. Това, че се занимава с нелегални адвокатски услуги не притеснява ръководството на „войводите”. Поне това стана ясно от думите на депутата от ВМРО Калин Поповски. Той коментира, че знае за това, че Крумов работи към някаква адвокатска кантора , но нищо повече.