Скандал: Кортежът на папата уби спортист

30-годишният мъж е блъснат на зелен светофар

ЕС
13:39 - 11 Септември 2021
5934
Скандал: Кортежът на папата уби спортист

Страшен скандал предизвика подготовката за посещението на папа Франциск в Будапеща. Един от микробусите от кортежа на Светия отец уби 30-годишен мъж, който пресичал на пешеходна пътека, а освен това и при зелен сигнал на светофара.

Жертвата е словашкият състезател по триатлон Якуб Месарош. Спортистът отивал на ергенското парти на свой приятел, когато малко след 8:00 часа вечерта станала трагедията. Любопитното е, че сутринта преди да загуби живота си Месарош е спечелил поредното си състезание.

Според свидетели, състезателят по триатлон пресякъл шосето на зелен светофар, след като преди това през кръстовището с висока скорост преминала дълга колона от специализирани автомобили. За нещастие обаче е ударен от един закъснял микробус, а след сблъсъка тялото му било отхвърлено на 20 метра.

Якуб Месарош е починал от раните си, въпреки че изключително бързо на мястото на инцидента са се отзовали два екипа на спешна помощ. Първоначалното заключение на разследването сочи, че вероятно шофьорът-убиец е бил изостанал от останалата част от колоната, опитвал е да настигне колегите си и затова минал на червено.

Трагедията е станала, когато шофьорите са проучвали трасето за предстоящото пътуване на папа Франциск по улиците на Будапеща. Светият отец е очакван в унгарската столица на 12 септември (неделя) и ще посети 52-рия Международен евхаристичен конгрес, пише "Блиц".