Скандал: Кварталът на Фандъкова се готви за бунт, спират тока по три пъти на ден

Любопитно
13:45 - 27 Април 2021
4739
Скандал: Кварталът на Фандъкова се готви за бунт, спират тока по три пъти на ден

Жителите на кв. „Манастирски ливади-Изток” готвят бунт, след като от месеци кварталът буквално се превърна в дискотека от ежедневното и внезапно спиране на тока. Възможно е в някой от следващите дни, хората от злополучния район да се организират и да блокират бул. "Тодор Каблешков". 

В последните седмици, електричеството спира и по три пъти на ден, което създава изключителни неудобства на всички. Районът, в който живее и кметицата Йорданка Фандъкова остава на тъмно сутрин, през деня, понякога и късно вечер.

Заради дърпането на шалтера ежедневно, живеещи в квартала се оплакват от развалена техника, съсипана след серия токови удари. Тъй като районът се отоплява със синьо гориво, вече има и изгърмели газови котлета, които струват минимум 5-6000 лв., оплакват се хората.

Заради електротормоза, десетки вече подадоха жалби до ЧЕЗ и омбудсмана, но от електрическата компания така и не обясняват ясно причината за постоянното дърпане на шалтера.

Профилактика и временни аварии - това са обясненията на експертите всеки път, когато някой разярен от спирането на тока поиска обяснение за "дискотеката".

„Вече е нетърпимо. Това на нищо не прилича. Ежедневен тормоз, спират тока по няколко пъти. И без никакво разумно обяснение.”, бесни са жителите на „Манастирски ливади”.

След като няма реакция на жалбите и запитванията към ЧЕЗ, това явно е единственият начин да бъдем чути, категорични са повечето от недоволните, които всеки ден късат нерви заради невъзможността да съществуват нормално.

Мнозина подозират, че причината за изключването на тока е твърде натоварената мрежа в квартала заради нестихващото строителство и никнещите като гъби нови блокове, които се включват към електрическата мрежа.

Кварталът не за първи път се вдига на бунт срещу купищата неуредици и проблеми, както и за жестокото застрояване, което превърна "Манастирски ливади" от чист и атрактивен район в бетонено гето. 

Снимката е илюстративна, от друго събитие в квартала