Скандал на "Уимбълдън": Федерер счупи кралския протокол, хвана Кейт Мидълтън за гърба

Принцесата на Уелс се появи на корта в блейзър с цвят мента за 2000 паунда

Общество
18:00 - 05 Юли 2023
7442
Скандал на "Уимбълдън": Федерер счупи кралския протокол, хвана Кейт Мидълтън за гърба

Роджър Федерер наруши кралския протокол по време на церемонията на централния корт на "Уимбълдън", организирана в негова чест. Неловка ситуация настъпи в момента, в който Краля на корта зае мястото си до херцогинята и сякаш докосна гърба й, като приятелски жест. Кралският протокол повелява членовете на кралското семейство никога да не бъдат докосвани на публично място освен ако не подадат ръка първи.

По принцип Федерер се чувства свободно в присъствието на Мидълтън, защото двамата са приятели, а шампионът учи принц Джордж как да играе тенис.

Принцесата на Уелс дойде на Уимбълдън, за да подкрепи Федерер и да изгледа няколко мача. За появата си тя избра блейзър в цвят мента на Balmain от колекцията за 2021 г. на стойност 1950 паунда. 

Тази година спонсорът на събитието Еvian помоли гостите да се обличат "разумно и с грижа за околната среда", като заложат на дрехи, изработени от рециклирани материали, или на любими, които са в гардероба от известно време. 

Принцесата на Уелс наблюдаваше церемонията заедно с тенисистката Лора Робсън. Те бяха и сред зрителите по време на мача между Кейти Бултър и Дария Савил. Организаторите обаче прекъснаха мача заради проливен дъжд. След подновяването на играта, Кейт се присъедини към Роджър Федерер и съпругата му Мирослава Вавринец.