Скандал: Нинова изтеглила 25 бона от партийната каса за костюми

Ексклузивно
16:45 - 20 Август 2020
7461
Скандал: Нинова изтеглила 25 бона от партийната каса за костюми

Шефката на БСП, макар и с изтекъл мандат, Корнелия Нинова, е бъркала в партийната каса, за да се разкрасява. Това гласи последният слух, стигнал до редакцията на Lupa.bg от нейни опозиционери, които все още се намират на щат на "Позитано" 20. 

По тяхна информация за последните 2 години тя е изтеглила над 25 хиляди лева за лични процедури и за гардероба си. Говори се под сурдинка, че само гардеробът на мизийската лидерка на социалистите е за над 20 бона, без дори в тази сума да се включват обувките и чантите й, а тя е известна като изключително стриктна за марките, които избира.  

На всичкото отгоре Нинова си позволявала да си осчетоводява дори козметичните процедури, за които пръскала хиляди левове на месец, именно чрез партийната каса. В края на миналата година тя дори се отдала на антицелулитни масажи със специален апарат. 

Затова и предстоящото заседание на Националния съвет се очаква да бъде инфарктно за Нинова. На 30 август, когато са го планирали от тясното партийно ръководство, ще бъде повдигнат въпросът и за финансовото състояние на БСП. Пленумът трябва да реши създаването на специална комисия, която да разследва къде са отишли всички субсидии, дарения и наеми от сгради, както и продажби на имоти. 

Някои от опозиционерите вече са се нагласили да търсят и наказателна отговорност, ако се окаже, че има несъответствия в документацията или ако суми са изчезнали безследно. Последно прокуратурата бе сезирана от ръководството на БСП, когато по времето на председателството на Михаил Миков изчезнаха няколко десетки хиляди левове от касата, като тогава стана ясно, че счетоводителка на "Позитано" 20 ги е раздавала на близки, уж изпаднали в нужда.