Скандал: Отказаха на жена от Сърница лечение в болница

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се намесил за решаване на срамния случай

Здраве
19:04 - 16 Юни 2020
2681
Скандал: Отказаха на жена от Сърница лечение в болница

Болна жена от едно от огнищата на коронавируса у нас - Сърница, е била държана час и половина в линейка днес, защото медиците от пазарджишката болница са й отказали прием заради страх от COVID-19. За срамната случка сигнализира кметът на Сърница Неби Бозов, който разкри, че едва след намесата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пациентката е била хоспитализирана.

"Със съжаление и горчивина мога да кажа, че днес станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус.

Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием. Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят.

Благодарение на незабавната реакция на г-н Мустафа Карадайъ и намеса от най-високо политическо ниво жената бе приета", написа Бозов в социалната мрежа фейсбук и благодари на лидера на ДПС.