Скандал: Отстраненият полицейски шеф в Стамболийски още работи , присъства на разпити

Уж Ангел Керпиев е махнат, а вчера е бил на разпит, обясни майката на убития Митко

Актуални новини
13:02 - 23 Август 2023
3467
Скандал: Отстраненият полицейски шеф в Стамболийски още работи, присъства на разпити

Отстраненият заради убийството в Цалапица шеф на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев все още е в участъка и присъства на разпити. Това заяви майката на жестоко убития Димитър Малинов Атанаска Бакалова, която днес заедно с близки и приятели протестира пред сградата на прокуратурата в Пловдив.

“Бяхме дали гласност за друг човек, който е изчезнал от Цалапица на 8 март. Вчера неговият племенник е бил прибран от г-н Капов в районното управление в Стамболийски и пред Ангел Керпиев разпитван. Уж г-н Керпиев е махнат оттам, а вчера той е бил на разпита. Тогава кой е махнат?”, пита Бакалова. Според нея човек на име Стоян Стоянов след разпита си е бил откаран в Пловдив, където са го притискали да признае, че е убил вуйчо си. “Някой не си върши работата и сега се опитват невинен човек да го склонят да признае”, каза Атанаска Бакалова.

"Бих настоявал да бъде заловен бащата на Рангел Бизюрев, докато той не бъде намерен. Смятам, че полицията и прокуратурата могат да го направят. За всеки един нормално мислещ човек, който има семейство, ако задържат баща му, би имало ефект", заяви Пейчо Малинов, чичото на Митко. 

Протестиращите настояват наблюдаващият прокурор по делото да слезе при тях и да покаже европейската заповед за арест, с която се издирва соченият за убиец Рангел Бизюрев. Хората искат цялата информация за разследването, както и отново - да бъде променено обвинението срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са помогнали за укриването на трупа. 

Атанаска Бакалова и близките ѝ са ядосани, че един месец убийството не е разкрито. Протестиращите заявиха, че утре отново ще затворят пътя Пловдив-Пазарджик и ще продължават, докато не получат справедливост. Днес те скандират пред сградата на прокуратурата “Чадърът е голям”, “Убийците на нас” и “Справедливост за Митко”.