СКАНДАЛ: "Промяната" на нож с Кирил Петков заради Радостин Василев

Даниел Лорер и Асен Василев били сигурни, че Гела ще нападне партията и че ще я предаде

Политика
14:50 - 31 Май 2023
9841
СКАНДАЛ: "Промяната" на нож с Кирил Петков заради Радостин Василев

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков може да бъде подложен на процедура по остро мъмрене в самата партия на следващото заседание на Изпълнителния съвет на партията заради фигурата на Радостин Василев. Бившият спортен министър, доскорошен депутат от ПГ на "Промяната" и ексводач на листата й в Плевен, е сочен за основният виновник за активизирането на всички фронтове срещу евентуалната коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в рамките на втория мандат. 

A Кирил Петков - за отговорен за допускането на най-фундаменталната кадрова грешка в политиката му от създаването на формацията.

Именно Петков е бил радетелят за това след напускането си на Има такъв народ Руди Гела да бъде привлечен в редиците на "Промяната", макар и чрез гражданското си движение "Силна България" заедно с други отцепници от партията на Дългия като Светлин Стоянов и Николай Радувалов, защото у него виждал сериозен потенциал да громи и левицата, и ГЕРБ. 

Още тогава, когато се мислели общите листи между ПП и Демократична България Петков надделял, въпреки изричните предупреждения от другите двама основни фактори в партията Даниел Лорер и Асен Василев.

Източници на Lupa.bg разкриват, че след скандала на Гела, който спретна с пресконференцията и разкриването на прословутите записи миналия петък, двамата са напомнили на Петков, че са били наясно с развиването именно на такъв сценарий. 

В стил "Казахме ли ти", те напомнили на експремиера, че са били твърдо против Василев да става водач на листа, а още по-малко да бъде допуснат до предните банки на блока, зает от групата на ПП-ДБ в пленарната зала на Народното събрание. 

А критики Петков отнесе и снощи на протеста, организиран под прозорците на президента Румен Радев, включително от симпатизанти на "Промяната", а не само на ДБ - за провала на кадровата визия как да се структурира "Промяната" с привличането на ренегати от чужди партии.