Скандал! "Зеленият" Тома Белев се изгаври с евреите - качи ги безплатно на вагоните

Депутатът от ВМРО Александър Сиди поиска кандидат-общинаря да се извини за фашизоидната си реплика

Актуални новини
14:31 - 19 Октомври 2019
5446
Скандал! "Зеленият" Тома Белев се изгаври с евреите - качи ги безплатно на вагоните

Кандидадът за общински съветник от Демократична България екоактивистът и дългогодишен шеф на Природен парк "Витоша" Тома Белев се изгаври с евреите, като цинично сравни "безплатното" им извозване с конски вагони към нацистките лагери на смъртта през Втората световна война с транспортните проблеми на столицата, за чието управление се бори.

Антисемитското послание на Белев, който е кандидат-общинар от от обединението, чийто лидери са Христо Иванов и Атанас Атанасов, гласи: „Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“. 

"Зеленият" Тома Белев направи грозния си коментар на фона на отзвука от расистките изяви на група футболни ултраси, при това с език, по-жесток и от нацистките им жестове.

Възмутен от недопустимата препратка към лагерите на смъртта, депутатът от ВМРО Александър Сиди, който е от еврейски произход, попита във Фейсбук: "Кой сега е нетолерантен фашизоид?"

Александър Сиди

Ето и коментара на народния представител в социалната мрежа: "Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България с изключително грозен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демократична България си позволява ужасен език на омраза. Настоявам арх. Борислав Игнатов - кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите й Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани, ще осъдят този език на омраза! #ТомаБелевизвинисе!"