СКАНДАЛ: Роди се нов "Бръмбаргейт" - Рашков подслушвал 1000 души

Политика
12:21 - 18 Май 2022
5853
СКАНДАЛ: Роди се нов "Бръмбаргейт" - Рашков подслушвал 1000 души

Нов "Бръмбаргейт" е напът да се роди покрай политическите коментари за антиинфлационните мерки на кабинета "Петков". На брифинг в парламента шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че МВР шефът Бойко Рашков е сложил "на слушалка" над 1000 души само за 3 месеца, по време на предизборната кампания миналата есен.

 "Вече правителството се готви за предизборна кампания. Първият сигнал е като предлага проинфлационни и неработещи мерки. Вторият сигнал е появата на Бойко Рашков.

От нищото изскочи този човек. Докато в София ежедневно има разстрели, той отново говори за "Хемус" и чували. Защо се прави това? Бойко Рашков изскача от нищото винаги, когато правителството има грандиозен проблем, или когато правителството е в предизборна кампания", коментира тя.

"Подслушванията и с тях много ви занимаваха. Разни бранители на демокрацията обикаляха студията, че са подслушвани. Това се оказа пълен фейк. Само че по-лошото е, че сега Рашковото МВР само за три месеца е подслушало над 1000 български граждани и то в период на предизборна кампания", избухна Атанасова. 

Иначе колегата й Тома Биков добави, че целта на пакета мерки срещу скъпотията била не да подпомогне гражданите и бизнеса, а да реши кризата с управлението. 

"Ние от няколко седмици вече дори месеци се обявяваме за предсрочни парламентарни избори, а управляващите направо откриха предизборната кампания. Мерките, които се предлагат, са втора стъпка към финансовата криза в името на това да бъде спечелено малко политическо време за това абсолютно изразходено, износено след 6 месеца управление правителство и управляващо мнозинство.

Другото, което трябва да имате предвид, е, че от правителството обявиха, че тези мерки влизат от 1 юли. Когато чуем Кирил Петков да казва: "Добър ден", гледаме къде е слънцето", каза Биков. Той призова българските граждани да не се доверяват толкова леко на хора, които лъжат серийно без да им мигне окото.