Скандал с Ангел Кунчев : Лаици налазиха държавния санитарен инспектор на протеста

Демонстранти приклещиха доцента край жълтите павета в опит за конфликт

Общество
00:00 - 19 Септември 2020
10630
Скандал с Ангел Кунчев: Лаици налазиха държавния санитарен инспектор на протеста

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев попадна в окото на протеста тази вечер край жълтите павета. Ненадейно той се оказа главен герой в нелеп спор с демонстранти има ли коронавирус, или не. На въпроса защо никой от протестиращите досега над 2 месеца не се е заразил, доц. Кунчев разбираемо и с търпение отговори: "А вие откъде знаете кой се е заразил и кой - не", видя Lupa.bg.

Незнайно също медикът бе нападнат от протестиращите, но тонът бе груб. "Цялата борба е за усвояване на средства", убедени са от бунта. 

На въпроса защо тестът за коронавируса у нас струвал 100 лева, а в Германия - 17 евро, доц. Кунчев съвсем ясно отговори, че нито една от пробите за SARS-Cov-2, направена в Националния център по заразни и паразитни болести, не е платена от пациента. 

"Нито знам какво взимат, нито как го правят, частните лаборатории. Не ме интересува", обяви специалистът. И попита на свой ред - "Твърдите, че болните не са болни?! Тогава хайде, след няколко дни да влезем заедно в "Пирогов". Разбира се, получи контраатака със съмнение от протестиращия, заснел смехотворното видео, че обстановката в института била "киностудио". "Говорите глупости", отсече доц. Кунчев. "Дано не ви влезе в семейството", добави той. 

"Откъде ги изравяте болните", пък настоява демонстрантът, който дори не си е направил труда да запомни името на доцента и упорито го нарича с фамилия "Кантарджиев", вероятно визиращ шефа на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев.