Скандал с новите екипи на ЦСКА

Щом има грешка, нека бъде поправена, заяви Кюстендилеца

Спорт
12:55 - 13 Юни 2022
3867
Скандал с новите екипи на ЦСКА

ЦСКА преди десетина дни по изключително съвременен начин направи представянето на новия си екип, който е специално произведен за „армейците“ от италианската фирма „Макрон“. По-наблюдателните фенове обаче откриха сериозен гаф при един от детайлите, поставени от компанията за спортна екипировка.

Става въпрос за малките тегели в предната част на яката, които трябва да са препратка към българския трикольор. С поставеното отстояние между зеленото и червените обаче мотивът повече напомня на италианския или иранския флаг.

Дискусиите в социалните мрежи между феновете по тази тема вървят с пълна пара и дори лидерът на агитката Иван Велчев взе отношение по темата.

„Преди повече от три месеца Данаил Ганчев ми показа мострата на новата фланелка. Мнението ми за нея е, че е уникална и всеки детайл е изпипан. Тогава самият Ганчев ми каза, че флагът на яката е сбъркан и те самите ще искат да се направят правилно подредени цветовете на нашия трикольор. ТЕ САМИТЕ ТВЪРДЯХА, ЧЕ Е СБЪРКАНО! Фактът е, че след първите доставки нищо не е оправено и грешката на тениската си стои. Щом някой ги одобрява тия неща – ок, но за мен грешката трябваше да бъде поправена“, написа Кюстендилеца, цитиран от "Мач Телеграф". 

Друг привърженик пък публикува отговора от „Макрон България“ на свое запитване за детайла.

„Това не е грешка. Въпрос на въображение и гледна точка. Грешка щеше да е, ако имаше три тегела, но те са само два – зелен и червен. Имаме бяла яка и два тегела с препратка към цветовете на националния флаг, а не към флага. На още две места може да видите това – на ръкавите и в долния край на фланелката. Там също нямаме флаг, защото бялото е по-голямо от зеленото и червеното“, е обяснението на представителите на италианския бранд у нас.