СКАНДАЛ: Тони Димитрова се отказва от "Бургас и морето"

Големият победител на 41-то издание на музикалния конкурс стана песента „Ти ми обеща“ на вокален ансамбъл "Хайлайт"

Култура
14:41 - 31 Юли 2024
2480
СКАНДАЛ: Тони Димитрова се отказва от "Бургас и морето"

Певицата Тони Димитрова взе много тежкото решение да скъса с фестивала "Бургас и морето", след като бе нападната брутално от свои колеги. Закръглената певица е сред организаторите на конкурса и тези дни бе брутално нападната, че всичко е нагласено. Тя прочете за себе си много грозни обиди и закани, което я накара да предприеме незабавни мерки и да се откаже от всичко. 

В емоционален пост във фейсбук тя изреди няколко фрапиращи случаи от задкулисието на фестивала, където разправиите с изпълнителите са много грозни.  Чашата преляла, след като малко известният Иван Пенчев от дует “Аморе” заявил: “Бургас и морето" беше прекрасна емоция, но разбира се е нагласен!”

"Те от години искаха да участват. Един път не им се получи, имаше драма, ама някак беше като бебешко ощипване! Тази година песента им беше приета за участие! Авторите - Светослав Лобошки и Костадин Филипов. Дали защото решиха, че им се полага награда, и че някой им е длъжен, снощи и днес какво ми прочетоха очите, още не мога да го проумея, а аз наистина съм виждала много! Все едно през мен мина оня ураган отпреди две години, който изкорени стотици дървета. Какви обвинения получи екипа и журито за схеми и нагласени работи, макар написани с много правописни грешки. Използвах целия си словесен ресурс, но когато се включиха негови роднини с грозни обиди, та даже и със закани, че никога няма да спя в техния хотел в Русе, разбрах, че си имам работа с много ниско ниво", написа Димитрова по отношение на въпросния дует.

Големият победител на 41-то издание на музикалния конкурс „Бургас и морето“ 2024 стана песента „Ти ми обеща“ на вокален ансамбъл Highlight. Парчето спечели наградата на публиката в Летния театър и наградата от онлайн гласуването на слушателите. Първата награда на журито отиде при песента „Булевардът“ на композитора Артур Надосян, Румен Николов – текст и Румен Руменов – аранжимент, изпълнена от Симеон Славев.

Емоционалната изповед „На татко“, по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, текст на Мариета Ангелова и в изпълнение на Яница Кънева, взе втора награда. Третата награда журито присъди на песента на ВА „Фортисимо“ – „Светлина“, която освен това спечели още наградата на Фондация „Благотворителност и милосърдие“ в памет на Пламен Ставрев и награда нов албум на Филиала на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас.