Скандал: Травестити смучат 77 хиляди от Фонд "Култура"

С държавни пари се финансират разюздани секс партита с мъжки кралици

Шоу
11:53 - 27 Март 2023
15937
Скандал: Травестити смучат 77 хиляди от Фонд "Култура"

Гръмна поредният скандал в културата - с парите на данъкоплатците Националният фонд "Култура" (НФК) финансира разюздани секс партита с травестите, които надали може да бъдат определени като подкрепа за българската култура. 

Творци алармираха в социалните мрежи, че НФК е отпуснал 77 046 лв. на фондация "Сингъл Степ", чрез която се организират т.нар. партита с драг кралици, в които хомосексуални, травестити, би или транс мъже играят в женски образи.

Ето и какво гласи рекламата на едно такова парти, което се проведе на 26 март, неделя, следобед в пространството The Steps: "В най-женския и палав месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца - 26-ти март, от 16:00 часа.

За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди.

Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!

Организаторите изрично уточняват, че проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации."

Справка в Министерство на културата, което е принципал на Фонд "Култура", показва, че The Steps е иновативно мултифункционално културно пространство в София, собственост на фондация "Сингъл Степ".

От организацията уточняват, че основните цели на проекта са: "постигане на оперативна, административна и финансова устойчивост на социалното ни предприятие; развитието на разнообразна публика чрез собствена и външна културна програма с различни формати и жанрове; повишаване на социалния ефект на дейността ни чрез артистични събитията и публични дебати."

"Сингъл Степ ЕООД има доказан опит в културния живота на страната особено в ЛГБТИ общноста, организацията е една от малкото български организации, които създават, дистрибутират и популяризират темите за равенството и толерантноста на всяко едно ниво. Сингъл Степ ЕООД създават множество интердисциплинарни проекти в годишната им програма за изкуство.

Организацията развива нови артистиччни методи, събитията и проектите засягат важни съвременни социални теми. Организацията има ясно обоснован план, как да надхвърли и надгради досегашните си постижения. „Сингъл сетп“ планират включване на млади (до 35) творци в артистичната си програма за 2023. СИНГЪЛ СТЕП са разработили ясен и убедителен икономически план, притеяват добре изградена публика, която развиват и изключително.

Организацията има работещи и развиващи се канали в социалните мрежи. Проектното предложение на СИНГЪЛ СТЕП за 2023 година е проефесионално и добре обосновано с потенциал за успешна реализация. Пректът се препоръчва за финансиране със сума от 77046,66 лв. Бюджетът е написан спрямо критерите на НФК, но има разходи, които не са документално обосновани. Това са разходи по т. 1.4, 1.6, 1.7 и 3.6. Проектното предложение се предлага за финансиране", заявяват от НФК.

Преди време държавният фонд за култура даде 10 хиляди лева на проект, пресъздаващ картините на Владимир Димитров-Майстора, но с транссексуални модели. Изложбата "Другите българки" бе подкрепена също от фондация "Сингъл степ".