Скандал в ефир: Татяна Дончева тиражира лъжи за Герджиков, той звънна бесен

Заливат ме с помия от 2 дни, оплака се ректорът на Алма матер

Общество
09:51 - 02 Октомври 2021
8649
Скандал в ефир: Татяна Дончева тиражира лъжи за Герджиков, той звънна бесен

Скандал се завихри в националния ефир на БНТ тази сутрин при гостуването на съпредседателката на "Изправи се, БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева в "Денят започва". След като устата социалистка тиражира разпространената в четвъртък вечерта от Informiran.net "новина", че лично предложеният за кандидат-президент от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков е удостоил с титла "доктор хонорис кауза" лидера на партията Бойко Борисов, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" се принуди да се обади в ефира на обществената медия и да опровергае Дончева.

"Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил слова за него", заяви Анастас Герджиков, след като бе включен в ефир. 

"Намерих информацията в интернет", заяви Татяна Дончева. "Ще проверя и ако не е истина, ще се извиня", добави тя.

"Става ясно кой иска и кой може да управлява. Ако търсиш информация в интернет и разчиташ на такава непроверена информация, значи искаш, но не можеш да управляваш", добави Герджиков.

Каза, че ще е доволен, когато наистина получи извинението от Татяна Дончева.

"За два дни вече три пъти бях залят с помия, още преди да обявя официално кандидатурата си за президент", каза още Герджиков. И обяви, че повече по темата за кандидатурата си ще говори през следващата седмица.