Скандал в Lupa.bg: АЕЦ „Козлодуй” дава над 6 бона за разговори на юристка (Документ)

У нас
16:00 - 17 Април 2020
40182
Скандал в Lupa.bg: АЕЦ „Козлодуй” дава над 6 бона за разговори на юристка (Документ)

Шефката на дирекция „Правна и търговска дейност” в АЕЦ „Козлодуй” Катя Русалийска провежда телефонни разговори за 6475 лв. на месец. За това сигнализира пред Lupa.bg ядреният експерт инж. Георги Котев, който 17 години е работил в централата.

Той разполага с копие на списъка с месечните сметки на служебните GSM-и за времето от 1 до 28 февруари 2019 г. От нея е видно, че служителите на АЕЦ-а не правят повече от 150 лева сметки, а има и такива, които изобщо не се възползват от правото си на безплатен джиесем.

Според инж. Котев е невъзможно юристката да е „изговорила” такава огромна сума. За това заподозря, че фактурата й е изкуствено напомпана. „Може да има връзки в мобилния оператор и там да са завишили сумата. Предполагам, че служителите на АЕЦ „Козлодуй” първо сами си плащат сметките, след което предприятието им ги осребрява. Няма да се учудя, ако парите за телефон си ги прибира", допусна експертът.

Той разказа, че когато преди 12 г. е работил за атомната електроцентрала, на работниците са давали пари за обувки, празници и почивки. „Имаше специален фонд на стойност няколко милиона лева, който покриваше разходите за това. Тогава получавах по 700 лева за море. Тогавашният директор Йордан Костадинов ни караше през фалшиви фирми срещу 50 лв. да узаконяваме разходите”, разказа Георги Котев.

Той разполага и с друга скандална информация за ръководството на централата. Предстои да я изнесе публично, както и да приложи доказателства за нея.