Скандал в Lupa.bg: Атанас Бобоков се уреди със самостоятелна килия в затвора

Новини
17:40 - 14 Юли 2020
5572
Скандал в Lupa.bg: Атанас Бобоков се уреди със самостоятелна килия в затвора

Бизнесменът Атанас Бобоков се шири в самостоятелна килия в Софийски централен затвор, разказаха пред Lupa.bg лишени от свобода. Тази привилегия в столичния зандан имат само най-големите тартори между бандитите. 

Медията ни научи още, че брат Бобоков се е скатал и в лечебницата на затвора, в която условията са доста по-добри от другата такава в сградата. Той влязъл там с оплакването, че го боли крак и имал разтегнат мускул.

"Как се получи това, да не е футболист, не е имал мачове, откак го арестуваха. Много затворници се оплакват от болки в краката, но никой няма да го приемат в лечебницата на третия етаж за такова нещо. И кой го уреди да е сам в килия?". пита с усмивка известен затворник.

Атанас Бобоков се държал надменно с повечето лишени от свобода, заради което те само чакали да го преместят в друга килия и му се заканват сериозно.

Разказват как баровецът нагъвал храната от столовата, която повечето лишени от свобода отказват да ядат, защото в нея се давели плъхове и вкусът й бил ужасен. Всички затворници разчитали предимно на донесената храна на  свиждания. Богаташът обаче гладно лапал буламачите, които забърквали в пандиза.

След като обядвал, Атанас Бобоков спокойно се отделял в килията си и се отдавал на размисли, докато дойде време за вечеря. Той не общувал с никой, станал близък с цигането от лавката, което му било редовен клиент.

Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков бе освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас Бобоков се оттегли от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат". По-късно обаче и братът на Атанас беше задържан отново. 

Атанас Бобоков чака делото си в Софийският централен затвор, където е и Димитър Желязков - Митьо Очите и е категоричен, че не му е мястото там. Той ще прави нови опити да промени мярката си на неотклонение.