Скандал в Lupa.bg: Безхаберни служители пълнят бензин в резервоара на дизелова кола

Новини
21:00 - 21 Септември 2020
11233
Скандал в Lupa.bg: Безхаберни служители пълнят бензин в резервоара на дизелова кола

За някои уикендът не беше спокоен и весел, а изпълнен с доста проблеми и скандали. На бензиностанция на "ЛукОйл" в столичния квартал "Люлин" дама, придружавана от двете си деца и приятелка, стават жертва на безхаберието на служителите - напълнили й бензин вместо дизел!

И оттам тръгват проблемите. Двама от работниците, обслужващи колонките за гориво, са били във видимо приповдигнато настроение в съботния ден. От закачки и смях, те не чули желанието на дамата: "Дизел догоре", с каквото гориво движи и лизинговият й автомобил "Форд".

"На видима възраст около 25 години, двете млади момчета предпочетоха да се бъзикат помежду си и да ме обсъждат, отколкото да си отворят ушите и да чуят какво гориво да сипят в резервоара. И двамата не разполагаха със служебни баджове, идентифитициращи персоните им. Когато поисках да ги видя, единият бързо влезе в бензиностанцията и си сложи пропуск, на който беше изписано името Георги Младенов", обясни пред Lupa.bg потърпевшата.

Другият млад служител през това време също влязъл вътре, като със служебна карта заплатил зареденото до момента гориво А95, за да освободи бързо колонката и да потуши назряващия скандал.

След отказа дамата да мръдне колата си, тя позвънила на горещата линия на компанията, от която обещали уж да окажат съдействие. И така в продължение на 4 часа, в които ситуацията била в патова.

През това време служителите отказали да дадат името на управителя на бензиностанцията под предлог, че тя е почти фалирала и от 4 месеца работят без шеф на главата.

"Според мен излъгаха, за да замажат предложението. Също така се опитаха да ме направят на балък, след като ми предложиха да допълнят резервоара, в който имаше вече около 11 литра бензин А95, с дизел! Което е безумно! Гарантираха ми, че колата ще върви и след това. Второто "неустоимо" предложение беше да се сипе добавка в резервоара, а след това отново дизел - пак гарантирайки, че автомобилът ще бъде "пушка" и няма да има проблем с двигателя", сподели още 42-годишната жена.

Има и бегли опити горивото да бъде източено с маркуч от резервоара, но неуспешно.

Разбира се, през това време постоянно има скандали и разговори на повишен тон, тъй като в нито един момент служителите не откликват и не реагират адекватно, а правят всичко само с една цел - да успеят да разкарат жертвата от бензиностанцията без да има последствие.

Колата на дамата е закаран с репатрак в офис на "Форд", където трябва да бъде извършено източване на горивото от резервоара и промивка на двигателя, а след това да й бъде връчена фактурата за услугата, който впоследствие да е за сметка на "ЛукОйл", както и останалата част от съдебните разходи, които превстоят.