Скандал в Lupa.bg: Бойко Рашков крие имоти чрез брачен договор

Общество
15:26 - 21 Юни 2021
7330
Скандал в Lupa.bg: Бойко Рашков крие имоти чрез брачен договор

Бойко Рашков по подобие на Цветан Цветанов е прибирал имоти. Направил си е брачен договор, чрез който крие имуществото си пред обществеността. Очевидно над него има чадър. Това заяви пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов по повод придобитите апартаменти и къщи от вътрешния министър през 2019 г.

„Когато Рашков сгреши декларацията си за пред КОНПИ, трябваше да му направят ревизия, но до ден-днешен такава няма. Той трябва да отговори как е придобил къщите и апартаментите си. Как нотариуси като жена му станаха милионери? С брачния си договор, който вътрешният министър си е направил, вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна. Иначе трябваше да декларира нейните имоти“, обясни юристът.  

Бойко Рашков мълчи за собственото си състояние, но критикува действията на прокуратурата за имуществото на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина. „Покуратурата бездейства по този въпрос. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на чуждото имущество,  за да не си създава неприятности със силните на деня", заяви вицепремиерът.  

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия", каза още Рашков.