Скандал в Lupa.bg: Дипломатически коли орат тревните площи в Борисовата градина (СНИМКИ)

Азиатският фестивал “Магията на изтока” привлече много хора през уикенда, но някои бяха доста привилегировани

Новини
11:00 - 17 Юни 2019
2172
Скандал в Lupa.bg: Дипломатически коли орат тревните площи в Борисовата градина (СНИМКИ)

Народът остана възмутен през уикенда - в съботния ден в Борисовата градина, където се намира Естрадата до стадион "Българска аримя", хората цъкаха с език и се чудеха как за едни може, а за други не.

Там се проведе Азиаският фестивал “Магията на изтока”, на който хората имаха възможност за опитат много неща от азиатската кухня - от напитки, през основни ястия и десерти.

Паркингите - на националния стадион "Васил Левски" и този на "Армията", бяха пълни. Много хора трябваше да върят кръгчета с автомобилите си из близките улички, за да намерят къде са спрат.

По принцип от "Капитолия" в посока "Българска армия" не се допускат амтомобили, особено в почивните дни, но този път паркоместата бяха заети.

Някои, разбира се, бяха и привилегировани, тъй като им беше разрешено да шофират из алеите.

Тези "някои" се оказаха автомобили с чирвените дипломатически регистрационни номера. Някои от тях паркираха в залесените площи, а за да напуснат територията на фестивала, трябваше да направят няколко маневри сред пешеходци, колоездачи и майки с колички.

"Добре де, как е възможно сега? Ние няма къде да паркираме и да свалим колелетата на децата, за да карат, а на тези им позволяват своеволности?", питаха се граждани.

Част от мнозинството беше и вицепрезидентът Илияна Йотова, който обиколи пъстрите азиатси сергии и дори опита от аранската ракия.