Скандал в Lupa.bg: Двама дезертьори оставиха „Слатина” без заплати

КПКОНПИ подгони Милена Алексова и опасно близкия ѝ Георги Тарлеков, Фандъкова пак дреме

Общество
15:31 - 26 Юли 2022
18129
Скандал в Lupa.bg: Двама дезертьори оставиха „Слатина” без заплати

Диви скандали тресат столичната община „Слатина” заради проверка КПКОНПИ. Финансовата контрольорка Милена Богомилова Алексиева е спипана от антикорупционната комисия в конфликт на интереси заради заработване на допълнителни пари по договори с детски градини, служебният ѝ компютър е иззет за анализ, разкри само пред Lupa.bg общински служител, настоял за анонимност.

Според него в кюпа с далаверите е и началникът на отдел „Финанси” в Георги Тарлеков, който бил опасно близък до Милена.

В момента, в който тандемът разбрал, че докладът на КПКОНПИ за магариите им е в ръцете на кмета Георги Илиев, двамата си пуснали отпуски от по 60 работни дни, т.е. 3 месеца, които дори не са разписани от районния кмет.

Спешното бягство на интимно близките чиновници от служебните задължения, обаче, оставя служителите на „Слатина” без заплати, защото няма кой да подписва ведомости и заповеди за разплащането на парите, обясни източникът на Lupa.bg.

Кметът Георги Илиев

Затова вчера, 25 юли, по спешност Георги Илиев е назначил временен финансов контрольор, който да раздаде месечните възнаграждения на общинските служители.

Милена е бивш счетоводител в строителна фирма, където отново е била опасно близка с шефа, както сама се хвалила. Както често става в живота, близостта била нарушена от биг боса, който решил едностранно да прекрати „приятелството” си с засуканата счетоводителка.

Тогава Алексиева решила да си отмъсти, като подала серия сигнали в НАП срещу своя работодател и така му съсипала бизнеса, защото данъчните започнали детайлни проверки, които довели до конфискация на имоти и автомобили.

В момента двамата с Търлеков играят по същата схема и киснат кмета Георги Илиев, макар че тримата взаимно си знаят мръсното бельо, подчерта източникът на Lupa.bg.

Абсурдно е и друго – копие от доклада на КПКОНПИ за безобразията в „Слатина” е предаде на софийския кмет Йорданка Фандъкова, която обаче не си е мръднала пръста срещу далаверите, ядосва се информаторът ни.

Отдел „Вътрешен контрол” в Столична община, който уж боли корупцията, не работи нищо. Ботьо Ботев, поставен за началник още от Бойко Борисов, бе понижен до обикновен служител и вече 2 години отделът няма началник, а Фандъкова е длъжна да обяви конкурс за шеф в 30-дневен срок.

5-6 човека от „Вътрешен контрол” дремят и не работят нищо, лапат заплата като повечето герберски назначения, докато в „Слатина” се вихрят бесни корупционни скандали, завърши източникът на Lupa.bg.