Скандал в Lupa.bg: Проститутки мачкани от ченгета да лъжат за Стоян Златния (ДОКУМЕНТИ)

Личности
16:27 - 19 Май 2020
6560
Скандал в Lupa.bg: Проститутки мачкани от ченгета да лъжат за Стоян Златния (ДОКУМЕНТИ)

Репортер на Lupa.bg се сдоби със скандални документи, от които става ясно, че полицаи от СДВР са заплашвали проститутки да фабрикуват лъжи за Стоян Стоянов - Златния, осъден за сутеньорство. Момичетата на повикване са разпитвани и принуждавани да дават показания срещу Златния. 

Именно заради показанията на проститутките той, търка нара с 5-годишна присъда в затвора в Кремиковци. 

Скандалните признания на жриците са внесени в Софийския районен съд още през 2012 година като жалби. Стоян Златния твърди, че именно тези момичета по-късно започват да го изнудват за пари. За да се стигне до „сделка“, той прави среща с тях, на която отива със съпругата си. На спявката обаче проститутките му поискали 2000 лева, за да кажат истина и да не повторят лъжите си по време на делото. Златния отказва да се бръкне в джоба, след което получава 5 години затвор.

От документите е видно, че една от дамите, заработващи с вдигнати крака, признава как е държана 7 часа, докато не измисли някаква история, че е имала нещо със Стоян Златния. "След като напуснах сградата, се чувствах много зле, бях подложена на истински тормоз", пише тя.  

Друга жрица твърди, че била тормозена в СДВР, за да каже, че е спала с Стоян Стоянов за пари. Тя била принуждавана от униформения Кирил Попов да дава неверни показания, пише в жалбата. "Бях викана два три пъти да дам показания, въпреки моето нежелание срещу този човек. Идваха в къщи, притесняваха не само мен, а и баба ми, която е възрастна жена", казва свидетелката.

Друго момиче е заплашвано, че ако не даде показания срещу Златния, ще бъде вкарана в ТВУ. Тя трябвало да каже пред съда, че Стоян я нарочил, че била болна от СПИН. Също я накарали да лъже, че била очевидец на това как Стоянов изнасилвал друго момиче. "Караха ме да лъжа други най-различни неща", пише палавницата в жалбата си. 

Версията на самия Стоян Стоянов е, че проблемите му започнали след едно телевизионно интервю, в което той си позволил да каже няколко думи срещу властта. 

Майката на едно момиче пък му поискала 10 000 лева и заявила, че ще го вкара в затвора, ако не й плати парите. Родителката го заплашила, че имала връзка с антимафиотите от ГДБОП. Златния тогава нямал такава сума, затова отказал да се подаде на рекета. 

В свидетелските показания срещу него също момичетата твърдят, че го виждали с БМВ Х5. Златния категорично отрича някога да е имал такава кола и това можело да се провери много лесно.

В защита си пред съда Стоян Златния категорично отрича да е правил секс с някоя от свидетелките и се кълне във вярност към съпругата си. Той е категоричен, че от затвора в Кремиковци ще продължи да се бори да се направи разследване за полицейския произвол и делото му да бъде разгледано наново.