Скандал в Lupa.bg: Русия следи социалните ни мрежи?

Любимецът на Путин Николай Малинов с ордена „Дружба” се спаси от репресии, предположи бившият главсек на МВР Николай Радулов

У нас
14:45 - 05 Ноември 2019
4200
Скандал в Lupa.bg: Русия следи социалните ни мрежи?

Социалните мрежи в България се следят от всички големи държави и най-вече от руснаците. Хората оставят електронни следи, което позволява да се правят тъй наречените разрези – политически, социални, икономически. Това заяви пред Lupa.bg специалистът по национална и международна сигурност и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

„Да се следят социалните мрежи у нас трябва да се наемат големи специалисти, които са много скъпо платени. Нямаме пари дори за съвременни компютри, та камо ли да наемем такива спецове. У нас се следят единствено няколко души в социалната мрежа, които, като обидят премиера, ги привикват на разпит”, пошегува се проф. Радулов.

Николай Малинов

Бившият главсек на МВР коментира и скандала със русофила Николай Малинов, който вчера получи орден „Дружба” на церемония в Кремъл: „Няма как шпионин на руснаците да бъде награждаван с ордени и да се прегръща с Путин. Скандалът с русофилите избухна преди изборите и преди посещението на прокурорите в САЩ, за да покажем колко сме верни на Доналд Тръмп. Вече ще бъде много трудно да бъде репресиран Николай Малинов”, предположи проф. Радулов.