Скандал в планината: На Белмекен се вихри плувна фиеста (СНИМКИ)

Общество
18:00 - 26 Март 2020
8276
Скандал в планината: На Белмекен се вихри плувна фиеста (СНИМКИ)

Националната спортна база Белмекен не просто не е затворена заради заповедта на здравния министър за отмяна на всички спортни мероприятия, а дори е домакинствала голям плувен лагер. Скандалното разкритие направи известен треньор по най-каляващия спорт в социалната мрежа фейсбук, като гарнира сигнала си и с пикантни снимки от неспазването на карантината заради COVID-19. 

"От няколко дена се вихри едно яко спортно лагерче на НСБ Белмекен с около 15 спортисти - от непълнолетни ученици до големи мъже и юноши. Живущи къде ли не в страната и извън нея. Бачка се яко с двуразови, сауни, купончета и както си му е рeдът - с веселби. Това в пълна степен прескачка всякакви заповеди , карантини и извънредни положения. В началото участниците спазваха тайната , не излизаха нещата извън групичката и ръководителите, типично по български, нещата вървяха под мотото - "Заповедите са за простолюдието", нас това не ни засяга", пише плувният треньор.

В последните 24 часа обаче тийнейджъри от лагера не се стърпели и започнали да заливат социалните мрежи с фотоси и снимки от абсолютно забраненото си начинение в планината.

Лагерът е не просто в разрез със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, но и с тази на шефа на плувната федерация Георги Аврамчев, който изрично е забранил тренировките.