Скандалът в ГЕРБ се разраства: Харизанов обижда Георги Марков на "старчок"

Новите говорители на ГЕРБ изнервиха агент "Николай", той се готви да се отрече от партията?

Политика
21:23 - 24 Юли 2020
10327
Скандалът в ГЕРБ се разраства: Харизанов обижда Георги Марков на "старчок"

Скандалът между старото и новото поколение в ГЕРБ се разраства и вече прилича на сапунен сериал. Както Lupa.bg по-рано през деня ви информира, бившият конституционен съдия Георги Марков отправи предупреждение задочно към премиера Бойко Борисов, с когото е близък приятел, че партията му скоро ще загуби ценни позиции, ако начело да я представят пред обществото продължат да се поставят Георги Харизанов (ексшефът на "Напоителни системи" и сочен за новия Цветанов в структурите - б.р.) и социалната министърка Деница Сачева. 

От фейсбук профила си орбанистът заплаши, че бъдещето на ГЕРБ е под въпрос заради новите глашатаи и добави многозначително, че работел за партията само заради Борисов и намекна, че може да "обърне палачинката". 

В отговор Харизанов не остана длъжен и доразпали фейсбук войната, като си позволи да нарече Марков "старчок". За целта топ защитникът на кабинета си позволи да използва кратката форма за определението на застаряващото поколение на бившия депутат - "буумър" (от бейбибуумър - б.р.), а по-късно написа и че никой не се интересувал от въпроса дали Марков ще оттегли официално подкрепата си от ГЕРБ. В няколко хапливи коментара младото лице на партията на Борисов използва и обидни изрази като "Дантелата", какъвто прякор имаше навремето конституционалистът, и агент "Николай", какъвто е псевдонимът на известния фен на унгареца Виктор Орбан. 

Самият Марков не продължи онлайн полемиката, но за сметка на това негови фенове в социалната мрежа го подкрепиха за мнението му, а поддръжниците на "новото ГЕРБ" го призоваха да не сее раздор в партията точно в този напрегнат политически момент и апелираха да изтрие "проблемния" си постинг.