Скандалът й отива

Стил
16:22 - 05 Март 2021
6876
Скандалът й отива

Часове след като застана пред Опра Уинфри с огърлие, принадлежало на свекърва й, покойната Лейди Даяна, херцогинята на Съсекс Мегън Маркъл блесна със скъпи обеци, подарени й от саудитския владетел, който бе заклеймен, че одобрява убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Бижуто е подарък за сватбата на Мегън и Хари и е връчено лично на кралица Елизабет II по време на визита на Мохамед бин Салман в Лондон.

Таймс предава, че обеците представляват собственост на английската корона, тъй като са подарени от държавен глава и кралицата фактически ги е отдала под наем  на херцогинята.

Самата Мегън никога не се е срещала с арабския принц и даже не била представена пред него по време на престоя му в Лондон през 2018г.

Въпреки това тя е носила подаръка от него по време на кралско пътешествие до Нова Зеландия, Фиджи и Тонга или две седмици след като Джамал Кашоги е бил убит.

 

Адвокатите на Маркъл настояват, че тогава херцогинята не е знаела още, че саудитския владетел стои зад убийството на свободата на словото.

 

Фешън дипломацията е задължителна за етикета на кралските особи и несъобразяването с обстоятелствата често предизвиква международни скандали, предава Инстайл.