Скандалът, завършил със стрелба в Пернишко, бил заради момиче

Новини
13:07 - 24 Септември 2024
1343
Скандалът, завършил със стрелба в Пернишко, бил заради момиче

Двама младежи, на около 20 години, бяха простреляни в пернишкото село Мещица в нощта срещу 23 септември, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Перник. По младите мъже е стрелял 44 - годишен жител на селото с ловна пушка със сачми за дребни пернати.

От полицията в областния град потвърдиха версията, че става въпрос за скандал за момиче. По непотвърдени данни младежите са се опитвали да подпалят камион, който е собственост на 44 – годишния мъж от Мещица.

В нощта на 23 септември, около три часа, група от четирима млади мъже пристигнали с автомобил пред дома на 44 – годишния мъж. Започнали да го викат, за да излезе, а накрая се стигнало до стрелба.

След инцидента простреляните младежи първо са потърсили медицинска помощ в пернишката многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова", след това са били пренасочени към „Пирогов". Двамата са без опасност за живота.

Стрелецът успял първоначално да избяга в Кюстендил, където е задържан след подаден сигнал. Той е настанен в пернишкия арест за 24 часа. Водят се процесуално- следствени действия, допълват от ОД на МВР- Перник.