Скандали в ГЕРБ-Плевен, пишат на Борисов, че лидерът им се договарял с БСП

Политика
11:20 - 04 Юни 2020
2126
Скандали в ГЕРБ-Плевен, пишат на Борисов, че лидерът им се договарял с БСП

Общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което обвинява областния координатор на партията Мирослав Петров в съглашение с БСП и ВМРО, съобщи сайта plevenpress.com.

От писмото, подписано от 9 членове на партията, става ясно, че от назначаването на областния координатор нещата вървят от зле към по-зле и че премиерът е в заблуда за местния лидер на ГЕРБ. 

"След местните избори през 2019 г. общинските съветници от ГЕРБ под бруталния натиск на областния координатор започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града", пишат от плевенската структура.

Посочват се и редица примери. През март в съглашение със своите приятели от БСП и ВМРО Мирослав Петров направил опит за смяна на председателя на ОС от ГЕРБ в полза на избор на председател от БСП. "За наша радост опитът се провали, но само защото двамата претенденти са несравними величини и на повторното гласуване колегите от повечето групи в Общинския съвет проявиха здрав разум", се казва в документа.

Координаторът си позволявал да говори от името на премиера и да притиска общинските съветници за консолидация с БСП срещу десния кмет на Плевен като отговор на жеста на кандидата за кмет на Плевен от БСП, който декларирал подкрепа за кандидата на ГЕРБ за втория тур (което реално не се случило).

Областният координатор оказвал постоянен натиск върху общинските съветници да не изразяват мнения и да вземат решения, които не са в угода на БСП, независимо от обществения интерес. Освен това Петров настройвал кметовете на малките населени места, издигнати от ГЕРБ и спечелили местните избори, срещу общинските съветници и общинското ръководство.

Заради всичко това деветимата призовават Бойко Борисов да не се доверява на едностранчивата и изкривена информация, която Петров предава в централата на ГЕРБ, а да изслушате и доводите на недоволните.