Скандалната директорка от "Горна баня " за втори път осъди Фандъкова

Новини
14:00 - 30 Май 2019
2918
Скандалната директорка от "Горна баня" за втори път осъди Фандъкова

След като преди две седмици уволнената през 2017 година скандална директорка на детската градина в Столичния квартал „Горна баня“ Мариана Иванова беше възстановена от СГС на работа и на втора инстанция, тя отново осъди Столична община. Преди дни - на 27 май 2019 година Административния съд – София-град отсъди, че Столична община незаконно е отказала на шефката достъп до обществена.

В края на миналата година Иванова е поискала от Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова да и предостави подробна информация с колко деца в посочени от нея детски градини е бил надвишен приемът на деца с хронични заболявания. Зам.-кметът обаче отказал достъп. Сега АССГ го задължава в 14-дневен срок да се произнесе с ново решение и да предостави исканата информация.

Както е известно, Мариана Иванова беше уволнена дисциплинарно през 2017 г., като беше обвинена в надвишен прием на хронично болни деца. В съда обаче това не се доказа. Самата Иванова през цялото време твърди, че не е нарушавала закона, а експертизите по делото го потвърдиха. Установи се обаче, че в други детски градини е имало надвишен прием с много деца от нормативно установените 10 броя, а Иванова е поискала да узнае точната им бройка за всяка детска градина. Според официален отговор от Столична община – няма наказани други директори за надвишен прием, макар такъв да е бил налице.