Скандалната изложба “Другите българки” пред провал

Националистически групи планират протести само на метри от събитията

Новини
17:32 - 07 Март 2022
3131
Скандалната изложба “Другите българки” пред провал

Докато за шеста поредна година феминистката общност в България, организира шествие за равнопоставеност и достоен живот за всички жени, крайно десни групировки се готвят да осуетят културно събитие и ще застрашават психическата и физическата безопасност на жените от изложбата “Другите българки” и всички посетители на откриването ѝ.

Това са опасенията на организаторите на събитието. Според тях по време на Шествието за правата на жените и откриването на скандалната изложба “Другите българки” националистически групи планират протести само на метри от събитията. Феминистката общност настоява кметът на Столична община да забрани провеждането на обявените от крайно десните групи протести.

Маршрутът на Шествието за правата на жените тази година включва общностното пространство на The Steps, в знак на солидарност с участниците(чките) в изложбата “Другите българки”.

Изложбата “Другите българки”, в която биологично родени мъже, идентифициращи се като жени, позират като модели на Майстора, ще бъде представена на 8 март от 19 часа в “The Steps”. Гост на събитието се очаква да е и известният пластичен хирург д-р Енчев.

“Вместо да се противопоставят на проявата на омраза и агресия, Столична община и СДВР настояваха да променим маршрута на Шествие за правата на жените, за да “предотвратят конфликти”, макар нашето събитие да е съгласувано първо, защото знаят, че нямат никакъв контрол над фашистите. За шеста поредна година ви каним да се присъедините към нас на 8 март, вторник, от 18:00 ч., пред Съдебната палата и да се включите в Шествието за правата на жените!”, споделят организаторите във фейсбук.

"На този 8 март, освен да заявим непримирението си с неравенствата, ще издигнем глас срещу войната и категорично ще се обявим против тиранията, както на Путин, така и на военнопромишления комплекс ръководен от лицемерните управници на САЩ, чиито „миротворни” войни години наред трупат богатства за сметка на чужди народи, докато рушат животите на стотици хиляди хора.", заявяват още организаторите на събитието