Скандалният Бойко Атанасов осъди МВР заради "цецомобилите"

Крими
11:02 - 20 Декември 2019
4564
Скандалният Бойко Атанасов осъди МВР заради "цецомобилите"

Дори креатурата на спонсорираното от банкера-беглец Цветан Василев движение БОЕЦ, скандалният следовател Бойко Атанасов, ще прибере някой лев от държавата заради "цецомобилите" на Цветан Цветанов. Атанасов сам се похвали, че е осъдил МВР да му заплати 4000 лв. обезщетение за незаконно подслушване по времето, когато отлюспеният от ГЕРБ физкултурник беше вътрешен министър.

Бойко Атанасов е потърсил цели 150 000 лева от МВР, като съдът му присъжда "само" 4 бона и го кара да плати 250 лв. разноски по делото. Ето какво е публикувал той в социалните мрежи:

Скандалният следовател напираше за поста главен прокурор с подкрепата на финансираното от Цветан Василев сдружение БОЕЦ, но, разбира се, подобна номинация беше незаконна. От години Атанасов се кандидатира за всеки пост за административен ръководител в държавното обвинение на територията на столицата. През 2011 г. Атанасов иска да оглави Софийската районна прокуратура, но кадровиците единодушно избират за втори мандат Александър Налбантов. Следователят получава нула гласа.

Непосредствено след това Атанасов се впуска в продължителен маратон – за четири години кандидатства четири пъти за градски прокурор на София. Малко след като не е успял да стане районен прокурор, Атанасов пуска документи за административен ръководител и на Софийската градска прокуратура, но ВСС преизбира Николай Кокинов. След уволнението му през 2013-та година, овакантеният пост отново е атакуван от Бойко Атанасов. Следователят и този път не получава нито един глас от кадровиците – 14 от тях гласуват "против", а 8 "въздържали се".