Скандално! Братът на проф. Юлиан Вучков разпродава книгите му

Актьорът Михаил Петров е пуснал за продажба ценни реликви на тв звездата

Култура
13:47 - 20 Март 2023
9655
Скандално! Братът на проф. Юлиан Вучков разпродава книгите му

Братът на проф. Юлиан Вучков - актьорът Михаил Петров разпродава книгите на именития професор театровед и телевизионен водещ. Това стана ясно от публикация на журналиста Антон Стефанов във фейсбук. Той изразява възмущението си, че в сайтове за продажба се предлагат книги, които са подарявани на Вучков от техните автори с лични автографи.

Актьорът Михаил Петров е единственият наследник на проф. Вучков

"С проф. Юлиан Вучков, светла му памет, имахме прекрасни отношения. Правил съм много интервюта с него, включително и за предаването ми "Моите любовни истории", което се излъчваше от 2003 до 2005 година по телевизия "Планета". През 2007 година част от тези разговори, включително и на проф. Вучков, бяха издадени в книгата "Моите любовни истории." Естествено, подарих един екземпляр от нея с посвещение на Юлиан. Той много се зарадва и ми благодари", сподели Антон Стефанов.

"Сега съвсем случайно попаднах на сайт за продажба на стари книги и с изненада видях, че моята книга с посвещение се продава и то на цена 29 лева без доставката, при условие, че самата книга струва 15 лева.

Явно единственият наследник на професора - брат му - актьорът Михаил Петров разпродава и книгите от библиотеката му. В сайта дори пише, че има и други творби с лични автографи за професора. Това е не просто скандално! То е жалко! За доказателство качвам и снимките, качени в сайта за стари книги", сподели Антон Стефанов.