Скандално: ГЕРБ снимат протеста от Партийния дом (ВИДЕО)

Общество
11:05 - 02 Септември 2020
7283
Скандално: ГЕРБ снимат протеста от Партийния дом (ВИДЕО)

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов е снимал протестиращи от стаята на управляващата парламентарна група в Партийния дом. Той се похвали с действието си във фейсбук, където написа следното под любопитния ракурс на кадрите - "Някой са дошли да сеят погром. Това ли са новите управляващи?" (запазваме оригиналния правопис - б.р.). 

На кадрите се вижда как група протестиращи се опитват да изблъскат една от колите на полицията, за да освободят място за други демонстранти. В началото на деня това първият сблъсък с полицията. По-късно се стигна и до ескалация на напрежението, а органите на реда си позволиха да ползват лютив спрей, което депутатът от ГЕРБ не коментира.

Любопитната подробност е, че шефът на енергийната комисия публикува клипа секунди преди да влезе в пленарната зала, за да защити промени в Закона за опазването на природните богатства у нас. 

Според протестиращите те са фотографирани от различни места в Народното събрание. В същото време полицията още от тъмна доба заварди всички подстъпи към сградата, за да опази депутатите от демонстрантите.